V budovách okresného a krajského súdu sa výbušnina nenašla

15.11.2010 Prešov

Prešov 15. novembra (TASR) – Polícia pri prehliadke budovy Okresného súdu na Grešovej ulici a Krajského súdu na Hlavnej ulici v Prešove výbušninu nenašla.
Po ukončení kontroly oboch objektov to pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Karnišová.
"Po prijatí oznámenia na policajné operačné stredisko sme na miesto vyslali výjazdové skupiny. Policajti spolu s pyrotechnikmi a psovodmi vykonali prehliadku priestorov, pričom sa nepotvrdilo, že by sa v budovách nachádzala výbušnina, " konštatovala Karnišová.
Prešovskí policajti nariadili vyprázdnenie oboch súdnych budov po tom, ako ráno na ústredňu Krajského súdu v Košiciach anonym telefonicky oznámil, že na súdoch v Košiciach, v Prešove a v Michalovciach vybuchne bomba. Neznámy volajúci pritom nešpecifikoval, o ktoré konkrétne súdy ide. Na viac ako dve hodiny museli zamestnanci prešovských súdov a účastníci konaní opustiť priestory.
"Bola som na pojednávaní a oznámili nám, že bola nahlásená bomba, takže evakuujú celú budovu. Všetci, ktorí sme tam boli, sme museli odísť von, " povedala jedna z účastníčok súdneho pojednávania.
Pred budovou Okresného súdu v Prešove postávali desiatky ľudí. Policajti z objektu odišli približne o 12.15 h a zároveň aj odstránili pásky, ktoré zamedzovali vstup do blízkosti objektu.
"Na výzvu polície opustilo priestory Okresného súdu Prešov, ako aj Krajského súdu v Prešove viac ako 200 ľudí. Pojednávania, ktoré boli dotknuté inkriminovaným časom oznámenia tejto udalosti, budú odročené, " konštatoval hovorca prešovských súdov Michal Drimák.
 

Vyberte región